Gertjan_kinesist_fysiotherapist

Hoofdpijn - Rugpijn - Nekpijn - Kaakpijn - Loopblessure

Wil je graag dat jouw hoofdpijn, rugpijn of kaakpijn wordt verholpen? Of wil je graag jouw loopblessure laten verdwijnen zodanig je terug kan sporten? Dan is Gertjan de persoon naar waar je op zoek bent. Via een individueel onderzoek zal hij samen met jouw op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Vervolgens zal hij een persoonlijk behandelplan opstellen en zal hij je persoonlijk begeleiden. Kortom, hij hanteert een behandelingsmethode waarbij jij centraal staat. Twijfel je nog? Kijk zeker hieronder naar zijn behandeltechnieken, contacteer hem via gertjan@kinemobility.be of via 0478 40 96 16

Manuele therapie

Met behulp van specifieke massageoefeningen trachten we meer lenigheid aan jouw lichaam te geven. Bovendien kunnen we ook de pijn doen verminderen. De overgevoelige of gespannen spieren zullen losgewerkt worden door massage, mobilisaties en manipulaties van jouw gewrichten en rug. Het heeft een goed effect bij hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. Voor meer informatie bekijk het youtube filmpje. Let wel op: in België heb je wel een verwijsbrief nodig van de huisarts vooraleer je terecht kan bij een manueel therapeut.

Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie is een manuele therapie die is gericht op het verminderen van triggerpoints of wel spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Het heeft een goed effect bij hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en loopblessure. Het onderstaand youtube filmpje geeft meer uitleg.

Dry needling

Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur.”Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Het heeft enerzijds een goed effect bij rugpijn, nekpijn, maar ook bij een loopblessure zoals: peesontstekingen, spierletsels,... Zie onderstaand youtube filmpje om een idee te geven hoe het in zijn werk gaat.

Redcord

Redcord is een behandelingsmethode voor zowel acute als chronsiche pijn en voor alle spiergerelateerde blessures. Bij deze techniek wordt er gebruikt gemaakt van redcord touwen waardoor we het lichaam terug proberen te brengen naar een pijnvrij bewegen en een kwalitatief beter functioneren. Het werkt uitstekend bij rug- en nekklachten en een loopblessure. Via onderstaand youtube filmpje zie je de werking van redcord.

Sportkinesitherapie

Heb je een blessure door jouw sportbeoefening en wil je terug jouw sport hervatten? Of wil je via een specifiek sportmedisch onderzoek jouw werkpunten te weten komen en verbeteren? Dan zal sportkinesitherapie hier jou hulpmiddel zou. Deze discipline richt zich op actieve oefentherapie, kinesiotaping en sporttaping om jouw lichaam te versterken en herstellen.

Kinepraktijk Mobility by 24th Street